S*Zaribs Aventurin och Zaribs Cezar Finistovich kull

 

Aventurin började aldrig löpa, trots att kattkompisen Signe löpte, och hon fick Cezars kissand, men förgäves. Till slut fick hon åka till min avkomma Zaribs Cezar ändå, som hade hållits fertil i väntan på henne och var nu 1,5 år. En skötsam kille som tur var. Cezar var inte glad för inkräktaren först men undret skedde och Aventurin började löpa efter ett dygn! Då visade han att han förstod vad som förväntades av honom.


Aventurin födde sin kull på dag 64 den 20 november 2011 och visade sig bli mycket dramatisk. Hon hade 13 ungar och foster i magen! 10 var fullgångna, 5 överlevde, men en togs bort då han hade en kortare framben tyvärr. En mycket kraftig och duktig mamma att kunna föda fram döda ungar.


Nedan är bilder på de fyra överlevande kattungarna som alla mår bra och överlevde. Lilla Vide föddes med feberpäls men som blev helt normal vid 8 veckors ålder. Däremot drabbades hon av Flat Chest vid 3 veckors ålder som hon fantastiskt nog har klarat av bra och verkar få ett nästan helt normalt bröst. Slutbedömning görs vid 6 månaders ålder Lillmatte Emelie har varit hennes duktiga sköterska, masserat och gymnastiserat henne! Nu är hon ute leker och klättrar i träd mm. Mamma katt är då lite mer beskyddande än inomhus.

Kattungarna har fått namn efter träd och större buskar.
Alla får efternamnet Cezarovich efter pappa.


Zaribs Sorbus Lotuz ns 24, flyttat till pappa katt Cezar i Oskarshamn.

Zaribs Salix, ns 09 23, flyttat till Joanna i Stockholm

Zaribs Vide, n 23 stannat hos f.d fodervärden Camilla i Karlskrona

Zaribs Cedruz, n 09 23 (tidigare Pinus) flyttat till Susanne i Stockholm.


Kattungarnas stamtavla.


Bildalbumet nedan visar ungarna från nyfödda och framåt:

Inger Berger 0411-522 110, 0707-62 22 70   inger-b@hotmail.com